Gezondheid

Steunzolen voor Dylan*
Dylan (9) houdt van rennen en voetballen en wil met zijn vriendjes meedoen. Alleen heeft Dylan hyper mobiele flexibiliteit waardoor hij pijn heeft aan spieren en gewrichten. Steunzolen kunnen dit voor een deel verhelpen, maar zijn moeder heeft hiervoor geen geld. Fonds KinderKnelpunten heeft een bijdrage verstrekt zodat Dylan kan meedoen met zijn vriendjes.
Bedrag: € 207

Hulp voor Liz*
De 16-jarige Liz heeft een zweetprobleem, ze zweet overmatig en het ruikt sterk. Dat belemmert haar in sociale activiteiten met leeftijdsgenoten en geeft haar grote onzekerheid. Ze heeft een operatie ondergaan om zweetklieren te verwijderen, maar de klachten zijn hierdoor erger geworden. Haar moeder heeft een baan, maar verdient onder bijstandsniveau. Er is nu een nieuwe behandeling waar goede resultaten mee zijn behaald, maar nog niet vergoedt wordt door verzekeraars. Fonds KinderKnelpunten heeft een bijdrage voor de operatie verstrekt zodat Liz een normaal sociaal leven kan gaan leiden.

UPDATE:
Liz heeft inmiddels de operatie ondergaan en ze lijkt van haar probleem te zijn verlost. De verandering is ongelofelijk. Liz durft weer de deur uit te gaan, gaat sporten en is gemotiveerd om met haar nieuwe opleiding te gaan starten.
Bijdrage Fonds KinderKnelpunten: ongeveer € 500,00

Een goed bed voor Abdal*
Familie Badru* is uit Syrië gevlucht en nu volgen de ouders een inburgeringscursus en gaan zij naar de taalschool. Totdat dat is afgerond kunnen zij nog niet deelnemen aan de arbeidsmarkt en dus geen inkomen realiseren. Er zijn geen financien voor een nieuw bed voor de vierjarige Abdal. Hij ligt nog in een peuterbed die inmiddels te klein is voor hem. Dat schaadt zijn groei en ontwikkeling. Het Fonds KinderKnelpunten heeft een bijdrage verstrekt voor een kwalitatief goed bed en matras.
Bijdrage Fonds KinderKnelpunten: € 298,99

 

Benjamin* heeft beweging nodig
Familie Adriaanse* heeft veel moeite om niet in de schulden terecht te komen. Meneer Adriaanse is ziek en wacht op zijn verblijfsvergunning. Gelukkig heeft mevrouw Adriaanse wel een baan, maar daar kunnen ze amper mee rondkomen. Hun jongste driejarige zoontje Benjamin blijkt te weinig beweging te krijgen en loopt daardoor achter met de ontwikkeling van zijn grove motoriek. Een kinderfietsje zou Benjamin kunnen helpen om voldoende beweging te krijgen, maar er is voor andere zaken al maximaal gebruik gemaakt van bestaande regelingen. Fonds KinderKnelpunten heeft een bijdrage verstrekt voor het kinderfietsje.
Bijdrage Fonds KinderKnelpunten: € 50,00

Een dagritmesysteem voor Jira* en Armani*
De zesjarige Jira en vijfjarige Armani en hun ouders komen uit Afrika en hebben moeite om te integreren in Nederland. Het leren van een andere taal en de grote verschillen in culturele normen en waarden zorgt voor problemen. Beide kinderen en hun moeder hebben een verstandelijke beperking. Dat alles maakt dat de ouders van Jira en Armani veel moeite hebben bij het opvoeden. Er mist structuur en ritme. Een whiteboard met pictogrammen, die per dag kunnen worden gerangschikt, zal rust, structuur en balans geven aan dit gezin.
Bijdrage Fonds KinderKnelpunten: € 115,00

Gezond slapen
De ouders van Ricardo hebben het financieel erg zwaar waardoor zij geen nieuw bed voor Ricardo kunnen kopen. Van zijn huidige bed is de lattenbodem kapot, het matras is net een spons en kaal en past niet in het bed. Het Fonds KinderKnelpunten heeft een bijdrage verstrekt zodat Ricardo weer gezond kan slapen.
Bijdrage Fonds KinderKnelpunten: € 400,00

Een fijne kinderkamer voor Talitha* en Anthony*
Een frisse, opgeruimde slaapkamer waar je kunt spelen en je kunt terugtrekken is wat de moeder van Talitha en Anthony haar kinderen gunt. Zij heeft echter geen financiële mogelijkheid om die aan te pakken. Het Fonds KinderKnelpunten heeft een bijdrage verstrekt voor beddengoed en verfmateriaal zodat Talitha en Anthony een fijne slaapkamer hebben.
Bijdrage Fonds KinderKnelpunten: € 150,00

*Omwille van de privacy zijn de voornamen veranderd.

 

© 2018 Mailtraffic - Sitebouw Simourix