SEPA BETAALDOCUMENTEN

Hoe zorgt u ervoor dat uw achterban ook de nieuwe SEPA betaaldocumenten begrijpt en weet hoe hij of zij kan blijven geven? Daarvoor heeft Mailtraffic nieuwe SEPA betaaldocumenten ontworpen. Wij lichten u de verschillende formulieren graag toe:

Oude acceptgiro met informatiestrook

Vanaf 1 juli mag de IBAN acceptgiro worden verspreid. In de overgangsfase van 1 juli 2013 tot 1 februari 2014 is het mogelijk dat een donateur van de ene organisatie de oude acceptgiro ontvangt en van de andere organisatie de IBAN acceptgiro. Verwarrend, want vul je bijvoorbeeld je oude rekeningnummer in op de IBAN acceptgiro, dan is deze niet geldig. Ook is het belangrijk om te weten dat deze na januari 2014 niet meer verwerkt kan worden. De oude acceptgiro met informatiestrook geeft op het moment van geven duidelijkheid dat dit nog gewoon de oude acceptgiro is.

 

IBAN acceptgiro met informatiestrook

Bent u over op SEPA en gaat u de IBAN acceptgiro gebruiken? Maak dan bij ieder geefmoment duidelijk dat dit een IBAN acceptgiro is. Voor de donateur is het prettig om te weten waar hij zijn eigen IBAN kan vinden en hoe deze is opgebouwd. Wij adviseren u om het IBAN nummer zoveel als mogelijk in gepersonaliseerde vorm op deze strook mee te printen.
De zwarte basistekst op de informatiestroken drukken wij niet mee. Zo bent u vrij om van deze standaard tekst af te wijken. Het levert geen meerkosten op om uw eigen tekst te kiezen als u deze tekst laat meelopen met het printen van adres en rekeninggegevens op de acceptgiro.

 

SEPA machtiging met informatiestrook

Met een SEPA machtiging bent u verplicht om uw donateur duidelijk te maken wanneer u gaat incasseren (prenotificatie). Ook dient u uw incassant ID en kenmerk van de machtiging te vermelden. Mailtraffic heeft er voor gekozen om dit te verwerken in de SEPA machtiging.

 

SEPA combinatieformulier

Gebruikt u de acceptgiro regelmatig in combinatie met de machtiging? Dan is het combinatieformulier misschien iets voor u.

 

IBAN informatiefolder

Wilt u een eigen informatiefolder op maat om aan uw achterban te vertellen dat u overgaat op IBAN? In deze folder nemen we een IBAN acceptgiro op waarmee uw donateur een vrijwillige gift kan doen. Naast extra inkomsten is dit direct een goede test om te ervaren of u de eerste giften via een IBAN acceptgiro goed kunt verwerken.

Wilt u meer informatie over de SEPA betaaldocumenten? Of wilt u de bestanden van de SEPA betaaldocumenten ontvangen? Neem dan contact op met Arné Dutij.

Wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen?
Vul dan het bestelformulier in!

© 2018 Mailtraffic - Sitebouw Simourix