Zo kort je de verwerkingstijd van Mijn eenmalige gift in

We doen ons werk alweer zo'n 3 weken zonder acceptgiro - en de eerste bewijzen druppelen binnen dat Mijn eenmalige gift (als verwacht) een prima alternatief is. Maar uitdagingen blijven er ook. Bijvoorbeeld doordat de verwerking van Mijn eenmalige gift langer duurt. Hoe je dat oplost, lees je hieronder.

Kort de verwerkingstijd in
Als je Mijn eenmalige gift laat verwerken door Unisys, kan er in het ergste geval 1,5 maand zitten tussen het invullen van Mijn eenmalige gift en het moment waarop de gift van de rekening van de donateur wordt afgeschreven. Dat is niet handig voor jou én niet voor de donateur.

Bij de donateur kan verwarring ontstaan of de gift wel is aangekomen. Soms ligt de volgende mailing zelfs al op de mat als de vorige gift nog niet is afgeschreven.
Bij jou kan verwarring ontstaan als je niet de laatste giftinformatie meeneemt in je adresselecties. Je kunt daardoor donateurs in verkeerde segmenten plaatsen.

Zo voorkom je dat:
1. Doe wekelijks in plaats van maandelijks incassoruns. Dan heb je meteen een actueel overzicht van ál je campagnes.
2. Of doe extra incassoruns na een mailing. Je ontvangt meer dan de helft van de giften binnen twee weken na een mailing. Een extra incassorun na week één (en eventueel twee en drie) helpt dus ook al enorm.

En ook handig:
• Stuur je documenten op een vrijdag of maandag naar Unisys. Dan heeft Unisys meer tijd om ze te verwerken en lukt het ze vaak om de formulieren de vrijdag erop al te verwerken.
• Doe een incassorun zo kort mogelijk vóór je de adresselectie van een nieuwe mailing maakt. Dan heb je het meest realistische beeld van je giften - en daarmee van je segmenten.

Hoe gaat het bij jou?
Hou zijn jouw ervaringen met Mijn eenmalige gift? Gaat het goed, of loop je tegen problemen aan? Laat het ons weten, we denken graag met je mee. Neem contact op met Arné Dutij via a.dutij@mailtraffic.nl.

© 2018 Mailtraffic - Sitebouw Simourix